Pași Spre Racordare

Pentru ca Mehedinti Gaz să vă poată furniza gazele naturale, trebuie să vă racordaţi instalaţia de utilizare la reţeaua de distribuţie si să încheiaţi un contract de furnizare.

Conform Legii nr.463/2001 – furnizarea gazelor naturale se poate face doar în baza de Contracte de furnizare valabile, semnate de către furnizor si consumator. Aceste documente diferă în funcţie de categoria de consumator şi atestă calitatea solicitantului de consumator legal de gaze naturale.

Pasul 1. Vă informaţi în legătură cu posibilităţile de racordare

Primul pas este să sunaţi la unul dintre punctele de Contact ale Mehedinti Gaz , pentru a vă informa. Veţi afla care sunt documentele necesare, condiţiile de acces şi o estimare a tarifului de racordare.

Pasul 2: Depuneţi cererea de racordare la reţeaua de distribuţie

Depuneti la punctul de lucru cel mai apropiat de dumneavoastra. Cererea pentru acordarea accesului la sistemul de distributie a gazelor naturale impreuna cu documentele necesare.

Pasul 3: Primiţi răspunsul

Mehedinti Gaz va raspunde la cererea dvs. de acces la sistemul de distributie.

• Daca pe strada dvs. nu exista conducta de gaze, dar investitia pentru realizarea unei conducte este rentabil din punct de vedere economic, Mehedinti Gaz va suporta costurile lucrarilor. In caz contrar, conducta poate fi realizata in parteneriat (cofinantarea lucrarii de catre dumneavoastra)

• Daca pe strada exista conducta de gaze naturale, veti obtine acordul de acces la retea. Pentru a beneficia de gaze trebuie efectuate doua lucrari: instalatia de racordare la SD si instalatia de utilizare.

Pasul 4. Semnaţi contractele de racordare si pentru instalatia de utilizare

Pentru realizarea instalatiei de racordare trebuie semnat un contract de racordare si sa achitati integral contravaloare lucrarii.

Pentru realizarea instalatiei de utilizare va trebui sa contactati o societate autorizata A.N.R.E.

Pasul 5. Executaţi lucrările

Lucrarile de executie a bransamentului vor fi efectuate de catre Mehedinti Gaz

Lucrarile  la instalatia de utilizare vor fi efectuate de societatea autorizata ANRE aleasa de dumneavoastra .

Pentru instalarea unei centrale termice si realizarea instalatiei termice trebuie sa contactati o firma care detine autorizarea ISCIR.

Pasul 6. Punerea în funcţiune

Punerea in functiune a instalatiei va avea loc dupa finalizarea lucrarilor de racord si instalatie de utilizare si semnarea unui contract de furnizare de gaze naturale. Mehedinti Gaz  va instala contorul de gaze.

Contacteza-ne


Completați formularul pentru a ne trimite un mesaj.